به گزارش خبرنگار مهر، شاهرخ یوسف زاده چابک در نخستین همایش ایمنی راه ها برای کودکان که همزمان با هفته جهانی ایمنی راه ها صبح سه شنبه برگزار شد به آمار قربانیان حوادث ترافیکی اشاره کرد و اظهار داشت: جمعیت کشور ما ۱.۴ درصد جمعیت دنیا را تشکیل می دهد اما ۲.۵ درصد آسیب های ترافیکی دنیا را به خود اختصاص می دهد.
وی افزود: طی ۸ سال گذشته ۲۰۸ هزار نفر از هموطنان مان در کشور بر اثر ترومای جاده ای جان خود را از دست داده اند.
یوسف زاده سهم قربانیان کودک در حوادث جاده ای را تکاندهنده اعلام کرد و گفت: در حوادث ترافیکی کودکانی که عابر پیاده هستند ۲۵ درصد آمار قربانیان را به خود اختصاص می دهند و این آمار تکاندهنده در گروه سنی ۵ تا ۱۴ سال به عنوان دومین علت مرگ کودکان شناخته می شود.
رییس مرکز ترومای استان گیلان بیشترین کودکان قربانی حوادث جاده ای برای کودکان را پسربچه ها دانست و گفت: متاسفانه آمارها نشان می دهد که در هر ۵ ساعت یک دانش آموز بر اثر حوادث جاده ای جان خود را از دست می دهد و این امارها نشاندهنده اهمیت تلاش برای افزایش ایمنی راه ها برای کودکان و دانش آموزان است.
وی به اهمیت وجود مدیریت یکپارچه برای استفاده از فرصت های آموزشی برای کاهش آمار قربانیان کودک اشاره کرد و افزود: با اینکه در قانون راه اندازی یک سیستم یکپارچه تروما برای کنترل و پیشگیری از افزایش قربانیان مدنظر قرار گرفته اما هنوز تشکیل این سیستم مغفول مانده است.
یوسف زاده با تاکید بر عملیاتی کردن سیستم یکپارچه تروما در کشور و گیلان گفت: ظرفیت خانه های بهداشت در سراسر استان برای ورود به این حوزه باید قابل توجه قرار گیرد تا همه با هم بتوانیم با اجرای یک سیستم یکپارچه مدیریت تروما در سطح کشور و استان در راه کاهش قربانیان جاده ای به ویژه کودکان گام برداریم.
نظر شما